ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Κολλητή...ξεκολλητή



   Έχεις νιώσει ποτέ πως η κολλητή σου σε σνομπάρει; Πως σ ειρωνεύεται με κάθε ευκαιρία και την πέφτει στο αγόρι από το μπαρ που κάθεται στο απέναντι τραπέζι ενώ ξέρει πως σου αρέσει; Ε τότε όπως έχεις καταλάβει το κορίτσι που τόσο καιρό ονόμαζες κολλητή σου οδεύει να γίνει...ξεκολλητή σου.
   Σίγουρα ποτέ δεν θα είχες σκεφτεί το ενδεχόμενο να σε κάνει να νιώσεις ούτε να σε συμπεριφερθεί έτσι, όμως μην θυμώνεις αμέσως μαζί της. Αρχικά καλό θα ήταν να κάνεις μικρή αναδρομή όλον αυτόν τον καιρό που είστε φίλες και να σκεφτείς πότε άρχισε να συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο. Μήπως έχεις κάνει και εσύ κάτι από την πλευρά σου που την ενόχλησε πολύ αλλά δεν το έδειξε;  Όλες νευριάζουμε κατά καιρούς με τις φίλες μας. Είτε λόγω του κύκλου μας, είτε λόγου της εφηβικής μας ηλικίας, τα νεύρα μας και η διάθεσή μας αλλάζουν σε χρόνο dt. Οπότε καλό θα ήταν να συζητήσεις μαζί της το πρόβλημά σου και να της εξηγήσεις πώς νιώθεις με αυτήν της την συμπεριφορά. Τότε μόνο θα καταλάβεις αν θέλει να μείνετε κολλητές ή αν πρέπει πλέον να την ονομάσεις “ξεκολλητή” σου.
   Τέλος όταν αποφασίσεις να της μιλήσεις να πας ήρεμη και όχι με νεύρα και θυμό που θες να ξεσπάσεις πάνω της-όσο και αν έχεις νευριάσει μαζί της τις τελευταίες μέρες. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να την νευριάσεις και εκείνη και να μαλώσετε χωρίς να βγάλετε κανένα συμπέρασμα.
   Θυμήσου “Have courage and be kind” όπως συμβούλεψε και η μαμά της Σταχτοπούτας την Έλλα στην ομώνυμη ταινία (Cinderella. 2015)


Ελευθερία Παπαδοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου